13 oktober 2018: Drie koren, één concert

okt 31, 2018

Driekorenconcert-flyerOp zaterdagavond 13 oktober gaf Maat 16 samen met twee andere Deventer koren een bijzonder concert in de Ichtuskerk te Colmschate. Voor de koren vormde dit de afsluiting van een muzikale studiedag met o.a. voor elk koor een masterclass met tenor en zangcoach Harry van Berne. Elk koor bracht gedurende 25 minuten een aantal hoogtepunten uit het eigen repertoire, met werken vanaf de Renaissance tot nu. Daaronder de Deventer componist Sweelinck, bekende en minder bekende namen zoals Palestrina, Monteverdi, Brahms en Finzi, en de hedendaagse componisten Eric Whitacre en Ola Gjeilo. Afsluitend zongen de drie koren gezamenlijk een lied van Debussy.
De samenwerking in dit project is zowel de drie koren als de dirigenten goed bevallen. Het doel om in een prettige sfeer met elkaar en van elkaar te leren is in alle opzichten gehaald. Van harte aanbevolen dus, voor wie de gelegenheid heeft om aan zo’n project mee te doen!

Posted by | Categories: Algemeen |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.