Agenda Maat 16

6 november 2019

SchubertitadeLandscape2h.jpg

.
Zaterdag 23 november 2019
.
Een afwisselend middagconcert van Maat 16 en soliste Wieke van Wingerden in het oude postkantoor, Kleine Overstraat 44, Deventer
.
Aanvang 15:00 uur
Entree € 10,00
Reserveren: maat16@ziggo.nl
.
Schubert zelf was de bedenker van de Schubertiades. Dit waren middagen of avonden met vrienden, waaronder schilders en dichters, waar gezongen werd, muziek gemaakt, gedronken en gedanst. Ook maakten ze ‘tableaux vivants’ en gingen ze gezamenlijk op stap.
Schubert schreef voornamelijk voor zijn vrienden en deze Schubertiades waren een leuke manier om die nieuwe stukken uit te proberen. Deze bijdragen van vrienden werden gekscherend “Kanevas” genoemd, omdat Schubert bij iedere nieuwe vriend riep “Kann er was?”

Reacties uitgeschakeld voor Agenda Maat 16
 | Posted by | Categories: Algemeen |

Poster concerten 27 en 28 oktober 2018In het weekend van 27 en 28 oktober gaf Maat 16 samen met het koor ‘Il Cocodrillo Cante’ uit Enschede twee concerten.
Het eerste concert vond plaats op zaterdagavond in de Broederenkerk te Deventer, het tweede op zondagmiddag in de Protestantse kerk te Usselo.
De samenwerking in deze concerten maakte het mogelijk om met een grote bezetting twee prachtige dubbelkorige stukken uit te voeren: het beroemde Miserere van Allegri en de drie motetten Opus 110 van Brahms.
Beide koren lieten ook afzonderlijk een aantal stukken horen.

 

El Cocodrillo Cante staat onder leiding van dirigent Jeanet Bosch, Maat 16 onder leiding van Jurgen Houwers.

Reacties uitgeschakeld voor 27 en 28 oktober 2018: Dubbel dubbelkorig concert
 | Posted by | Categories: Algemeen |

Driekorenconcert-flyerOp zaterdagavond 13 oktober gaf Maat 16 samen met twee andere Deventer koren een bijzonder concert in de Ichtuskerk te Colmschate. Voor de koren vormde dit de afsluiting van een muzikale studiedag met o.a. voor elk koor een masterclass met tenor en zangcoach Harry van Berne. Elk koor bracht gedurende 25 minuten een aantal hoogtepunten uit het eigen repertoire, met werken vanaf de Renaissance tot nu. Daaronder de Deventer componist Sweelinck, bekende en minder bekende namen zoals Palestrina, Monteverdi, Brahms en Finzi, en de hedendaagse componisten Eric Whitacre en Ola Gjeilo. Afsluitend zongen de drie koren gezamenlijk een lied van Debussy.
De samenwerking in dit project is zowel de drie koren als de dirigenten goed bevallen. Het doel om in een prettige sfeer met elkaar en van elkaar te leren is in alle opzichten gehaald. Van harte aanbevolen dus, voor wie de gelegenheid heeft om aan zo’n project mee te doen!

Reacties uitgeschakeld voor 13 oktober 2018: Drie koren, één concert
 | Posted by | Categories: Algemeen |

Vriendenconcert_20170618-bOp een prachtige zomerdag gaven we in een mooi maar klein zaaltje in de binnenstad van Deventer een intiem concert voor vrienden en familie. Op de foto komen we nauwelijks boven de hoofden van het publiek uit, maar ruimte om een betere foto te maken was er hoegenaamd niet. En wat was het warm…
Gelukkig konden we na afloop bijpraten en genieten van een verfrissing in de al even mooie tuin naast het zaaltje.

Reacties uitgeschakeld voor Vriendenconcert Maat 16 – 18 juni 2017
 | Posted by | Categories: Algemeen |