Kann Maat 16 was?

nov 30, 2019

SchubertitadeLandscape2h.jpg

Zaterdag 23 november 2019


Een afwisselend middagconcert van Maat 16 en soliste Wieke van Wingerden in de barokzaal van het oude postkantoor, Kleine Overstraat 44, Deventer.

Schubert zelf was de bedenker van de Schubertiades. Dit waren middagen of avonden met vrienden, waaronder schilders en dichters, waar gezongen werd, muziek gemaakt, gedronken en gedanst. Ook maakten ze ‘tableaux vivants’ en gingen ze gezamenlijk op stap.
Schubert schreef voornamelijk voor zijn vrienden en deze Schubertiades waren een leuke manier om die nieuwe stukken uit te proberen. De bijdragen van vrienden werden gekscherend “Kanevas” genoemd, omdat Schubert bij iedere nieuwe vriend riep “Kann er was?”

De ‘kanevas-bijdrage’ van Maat 16 bestond uit een vijftal nummers uit recent ingestudeerd repertoire van Hindemith, Finzy en Lennon&McCartney. Te oordelen naar de reacties kan de vraag in de kop van dit bericht wat dit optreden betreft bevestigend worden beantwoord.

Posted by | Categories: Algemeen |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.